EPHEMERALS – THE THIRD EYE

Soul-, funk- en jazz-label ‘Jalapeno Records’ verzamelt de beste Europese groepen die actief zijn met het brengen van deze muziekgenres. In de Londense wijk Soho zit er zo’n soulformatie die zich ‘Ephemerals’ laat noemen. Deze zeven leden tellende groep ontstond uit het samenbrengen van leden van vijf andere cultgroepjes. Ze debuteerden in 2014 met het album “Nothing Is Easy”, dat in 2015 een opvolger kreeg die “Chasing Ghosts” heette en begin 2017 volgde een derde plaat onder de titel “Egg Tooth”.

Nu krijgen we een vierde studioplaat van ‘Ephemerals’ toegestuurd die “The Third Eye” heet en elf nieuwe nummers van deze Britse formatie bevat. Twee van deze tracks hebben we op de video’s meegegeven: “Blur” en “Electricity”. Andere nummers op dit album situeren zich in de buurt van jazz, soul en Afrobeat met het funky “Coral”, het melodieuze “Float” en de jazzy ballad “Rising” als voornaamste uitschieters.

De Frans-Amerikaanse frontman ‘Wolf’ (aka Wolfgang Valbrun) van deze formatie laat zijn diepe soulstem als een zachtjes meanderend beekje doorheen de elf door songschrijver Hillman Mondegreen gecomponeerde nummers op “The Third Eye” stromen. De andere leden van de groep naast transgender Hillman Mondegreen en zanger ‘Wolf’ zijn bassist Adam Holgate, pianist James Graham en drummer Jon Visanji, terwijl Damien McLean-Brown op trompet en Thierry Lemaitre op saxofoon voor het bijhorende blazerswerk zorgen en drie dames voor extra harmonieuze vocale ondersteuning zorgen.

‘Ephemeral’ betekent in het Nederlands ‘kortstondig’ of ‘van zeer korte duur’, maar gezien deze nog altijd zeer experimentele en niet altijd even vlot in het gehoor liggende muziek producerende band toch al zijn zevende bestaansjaar ingaat, denken we dat ze misschien toch eens over een nieuwe groepsnaam moeten beginnen na te denken.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Jalapeno Records

video